Utflukt til Kairo

Med et innbyggertall som snart passerer 20 millioner er dette en by som koker av liv. Hit drar du for å se pyramidene ved Giza og det egyptisk nasjonalmuseet. Tar man turene med buss fra Sharm el-Sheikh får man tilbud om å sitte på med en båt på Nilen i 15 minutter. En tur innom et papyrus institutt og et parfymeri institutt.

Kairo er hovedstaden i Egypt og er en av de eldste byene i verden. Med sin rike historie og kultur, er det en by full av liv og aktiviteter som vil glede besøkende fra hele verden.

Giza-pyramidene

Ingen tur til Kairo ville være komplett uten et besøk til Giza-pyramidene, et av verdens syv underverker. Disse imponerende strukturene har stått siden ca. 2500 f.Kr., og de tre store pyramidene er fortsatt en fantastisk syn å se i dag. Det er også et must å se Sfinksen, som er en del av samme kompleks.

Det egyptiske museet

Det egyptiske museet, som er hjemsted for en av verdens største samlinger av antikke egyptiske gjenstander. Du vil se alt fra mumier og skarabeer til skulpturer og faraos skatter. Enkelte av gjenstandene er mer enn 4 000 år gamle!

Khan el-Khalili markedet

For en autentisk kairoisk opplevelse, kan du ta turen til Khan el-Khalili markedet. Det er en av de eldste markedene i Kairo, og her kan du kjøpe alt fra krydder og tepper til smykker og suvenirer. For å få den beste opplevelsen, anbefaler jeg å gå om kvelden, når markedet kommer til liv og musikere og gateartister opptrer.

Saladin Citadel og moskeer

Kairo er også kjent for sine historiske moskeer, og Saladin Citadel er et flott sted å starte. Dette er et stort festningkompleks som ligger på en høyde, og det gir deg en fantastisk utsikt over byen. Inne i festningen finner du også to store moskeer, inkludert Alabaster-moskeen, som har en stor hvit steindome.

Nile River Cruise

Nilen er livsnerven i Egypt, og en tur på elven kan gi deg en unik opplevelse av Kairo. Du kan ta en tur på en felucca, en tradisjonell egyptisk seilbåt, og se byen fra en annen vinkel. Om kvelden kan du også prøve en middagscruise på en større båt, mens du nyter mat og drikke og ser på byen glitre i kveldsmørket.

Muizz Street

Muizz Street er en annen historisk og fascinerende del av Kairo. Denne gaten går gjennom hele den gamle byen og er hjemsted for noen av de mest imponerende monumentene og moskeene i Kairo. Det er også mange butikker og kafeer langs gaten, så du kan bruke noen timer på å utforske her. Dette minner veldig om basarene i Tyrkia, så det kan være slitsomt for turister. Det beste er å ignorere alle tilnærmelser av typen: » excuse me, can I ask you a small question?»