Topp 20 spørsmål og svar om Sharm El Sheik

 1. Hvordan er klimaet i Sharm El Sheik?

  Sharm El Sheikh har et ørkenklima med varme og tørre somre, og milde vintre. Sommertemperaturene kan nå opp mot 35-40°C, mens vintertemperaturene ligger på rundt 20-25°C.
 2. Trenger jeg visum?

  Ja, norske statsborgere trenger et visum for å besøke Egypt, inkludert Sharm El Sheikh. Visum kan fås ved ankomst til Egypt, eller blir ordnet på flyet av charterselskapet.
 3. Hvilke vaksiner eller helseforsiktigheter er nødvendige før reisen?

  Det anbefales å sjekke vaksinasjonskravene med din lokale helsestasjon eller lege. Vanligvis anbefales vaksine mot hepatitt A og B, samt oppdaterte vaksinasjoner mot difteri, stivkrampe og polio.
 4. Hvilket område er det beste å bo i?

  Mange foretrekker å bo i Naama Bay for nærhet til butikker, restauranter og natteliv. Hvis du søker en roligere atmosfære, bo utenfor sentrum hvor de fleste hotellene faktisk er.
 5. Hva er de mest populære turistattraksjonene og severdighetene?

  De mest populære attraksjonene inkluderer Ras Mohammed National Park, Tiran Island, Sinai-fjellene, St. Catherine’s Monastery, og vakre korallrev for dykking og snorkling.
 6. Hvordan kommer jeg meg rundt i byen/landet? Er det trygt å bruke offentlig transport?

  Det er trygt å bruke offentlig transport i Sharm El Sheikh. Du kan ta drosjer, mikrobusser eller leie en bil for å komme deg rundt.
 7. Hvor finner jeg gode restauranter som serverer lokal mat?

  Naama Bay og Old Market er gode steder å finne restauranter som serverer lokal egyptisk mat. De tilbyr også internasjonale retter.
 8. Hva er akseptabelt driksenivå ?

  Drikkepenger er vanlig i Egypt, og det er vanlig å gi rundt 10-15% av regningen som driks på restauranter og til portører.
 9. Hvilke språk snakkes mest i området? Er det nødvendig å lære noen grunnleggende setninger på det lokale språket?

  Arabisk er det offisielle språket i Egypt. Engelsk er også utbredt, spesielt i turistområdene. Det kan være nyttig å lære noen grunnleggende setninger på arabisk, men ikke nødvendig da mange snakker engelsk.
 10. Er det noen kulturelle eller religiøse normer jeg bør være oppmerksom på?

  Egypt er et muslimsk land, så det er viktig å respektere lokale kulturelle og religiøse normer. Kle deg respektfullt når du besøker religiøse steder, og unngå å ta bilder av lokale uten deres tillatelse.
 11. Hvilke lokale skikker bør jeg være klar over for å unngå å fornærme lokalbefolkningen?

  Å hilse med en håndhilsening og si «Salam Aleikum» er vanlig i Egypt. Unngå å vise for mye hud i offentligheten, spesielt utenfor strendene og hotellområdene. I Sharm El Sheikh trenger man ikke å ta slike hensyn.
 12. Er det trygt å reise til dette området, og er det spesielle sikkerhetstiltak jeg bør følge?

  Sharm El Sheikh er generelt ansett som et trygt reisemål for turister. Som med enhver reise, er det lurt å følge vanlige sikkerhetsforanstaltninger, som å holde øye med verdisaker og være oppmerksom på omgivelsene dine.
 13. Hva er de beste tidspunktene for å besøke spesifikke turistattraksjoner for å unngå overfylte perioder?

  De beste tidspunktene for å besøke Sharm El Sheikh er vanligvis i høst- og vår-månedene, da været er behagelig.
 14. Er det noen spesielle festivaler eller arrangementer som skjer i området i den perioden jeg planlegger å reise?

  Det kan være lurt å sjekke lokale arrangementer og festivaler som finner sted i Sharm El Sheikh på det tidspunktet du planlegger å reise.
 15. Hvilke betalingsmetoder er mest vanlige, og tar de imot kredittkort?

  Egypt tar imot kontanter i lokal valuta (egyptiske pund) for de fleste transaksjoner. Kredittkort som Visa og MasterCard er også akseptert på de fleste hoteller, restauranter og butikker i turistområder.
 16. Hvordan er tilgangen til internett og mobilkommunikasjon i området?

  De fleste hoteller og turiststeder i Sharm El Sheikh tilbyr tilgang til Wi-Fi. Mobilkommunikasjon er også tilgjengelig, men det kan være lurt å sjekke med din mobiloperatør om internasjonal roaming og tilgjengelige datapakker.
 17. Er det noen lokale skikker eller lover angående fotografering eller bruk av droner?

  Vær hensynsfull når du tar bilder av lokalbefolkningen, spesielt kvinner og religiøse steder. Bruk av droner kan være regulert, så det er lurt å sjekke lokale regler og tillatelser før du bruker en drone.
 18. Hvordan er tilstanden på helsefasilitetene og sykehusene i området?

  Sharm El Sheikh har flere private sykehus og klinikker som tilbyr helsetjenester til turister. Det anbefales å ha en reiseforsikring som dekker medisinsk behandling.
 19. Hvilke nødnumre bør jeg ha tilgjengelig i tilfelle av en nødsituasjon?

  Nødnummer i Egypt er 122 for politi og 123 for ambulanse. For brann, ring 180.
 20. Hvilke typer klær og utstyr bør jeg pakke med tanke på klima og aktiviteter?

  Pakk lette, pustende klær for de varme sommermånedene, og en lett jakke for de kjøligere vinterkveldene. Solkrem, solbriller og hodeplagg er også viktig for beskyttelse mot solen. Dykkere bør huske å pakke med seg sitt eget dykkerutstyr hvis de har det.

Håper dette gir deg en god forståelse av hva du kan forvente når du reiser til Sharm El Sheikh som turist fra Norge. Nyt reisen!