Hvorfor sitte hjemme i vinter?

Det at du har en slunken bankkonto, betyr ikke at du ikke kan ta drømmereisen! Ta turen til Egypt med oss. Det finnes flere store banker og private firmaer som nå tilbyr forbrukslån for å gjøre akkurat din feriedrøm til virkelighet. Finanstilsynet oppgir at stadig flere nordmenn tar opp lån for å dra på ferie. Eksotiske reisemål og nye opplevelser står høyt på ønskelisten hos mange. Du kan nå låne penger til ferie, på lik linje med at du låner penger til andre ting, som bil, elektronikk eller bolig. Du kan selv kan velge hvor mye penger du ønsker å låne, og hvor lang tid du ønsker å bruke på nedbetalingen. Det er med andre ord ingen grunn til å sitte hjemme. Du trenger ikke å oppgi til banken hva du skal bruke pengene til, eller hvorfor du ber om lån.

Skal du på en kort ferie kan du be om et mindre lån på fem eller ti tusen kroner, men om du ønsker å dra på en lengre tur, kan man få lån på opptil flere hundre tusen kroner lån. Er det er dykkeferie i Egypt som er drømmen, kan et forbrukslån være tingen for deg. Du kan besøke pyramidene i vinter! Et forbrukslån gir deg stor fleksibilitet og mulighet til å velge deg akkurat din drømmeferie. Fordelen med forbrukslån er at man ikke trenger å stille noen som helst form for garanti. Med litt god planlegging, kan du snorkle i rødehavet i vinter.

Dersom man skal ta opp et forbrukslån for å finansiere en feriereise, er det viktig å være klar over at det finnes mange ulike firmaer som tilbyr lån, og noen er mer gunstige enn andre. Det lønner seg derfor å søke på nett og sammenlikne ulike tilbud og betingelser. Eks. på billigeforbrukslån.no. Når du søker lån, bør du søke hos mer enn ett firma.  Fyll inn søknader hos tre eller fire banker, og ta deg god tid til å lese igjennom betingelsene for lånet.

Du vil bli bedt om å sende inn en del informasjon på nett, via selskapets hjemmeside. Det er normalt at de ber om dokumentasjon på inntekt for å kunne foreta en kredittsjekk. Dette er for å forsikre seg om at du ikke ta opp mer lån enn du har mulighet til å betale tilbake. Banken vil også vanligvis be om at du oppgir hvor mye penger du ønsker å låne, hvor lang nedbetalingstid du ønsker, samt dine personlige data. Når søknaden har blitt mottatt, vil du etter kort tid motta et tilbud eller et avslag i fra banken. Tilbudet vil inneholde all informasjon om lånet, om rentebetingelser og detaljer knyttet til det. Du kan da sammenlikne tilbud fra ulike selskap, også velge det lånet som passer akkurat til dine behov. Mange firmaer tilbyr lang tilbakebetalingstid slik at du ikke får store ekstra utgifter knyttet til lånet. Det er viktig å ta seg svært god tid til å lese igjennom avtalen som tilbys, vært sikker på at du forstår akkurat hva avtalen innebærer. Om tilbudet fra banken, matcher dine behov, kan du velge å godta lånet ved bruk av BankID. Du vil da ha pengene stående på konto allerede innen neste virkedag. Det finnes også enkelte firmaer som tilbyr såkalt lån på dagen, så i noen tilfeller om nødvendig, kan prosessering gå enda raskere.

Forbrukslån kan være en svært grei måte å finansiere ferien på og det koster ingenting å søke. Aldersgrensen på forbrukslån er 18 år.