Finn forbrukslån med lav rente

Finn gunstige forbrukslån – spar penger ved å søke om et forbrukslån med lav rente – les mer her

Drømmer du om en tur til syden, en ny bil eller penger til oppussing av huset, så kan et forbrukslån med lav rente være en god løsning. En viktig fordel ved forbrukslån er at det stilles ingen krav til sikkerhet eller dokumentasjon for hva du vil bruke lånet til, og det er raskt og enkelt å søke om et forbrukslån. Dette gjør at flere enn før kan søke om et forbrukslån, fordi man ikke lenger behøver å stille eiendeler som pant for lånet, som ved tradisjonelle lån.

Et forbrukslån kan brukes til akkurat det du selv vil, noe som åpner for mange muligheter. På grunn av at det ikke stilles krav til sikkerhet ved forbrukslån har slike lån ofte høyere renter enn vanlige lån. Derfor er det viktig å huske på dette når man søker og at man er sikker på å kunne betale avdragene innen betalingsfristen.

For å søke et forbrukslån med lav rente må disse betingelsene oppfylles:

  • Ha fylt 18 eller 25 år
  • Bo og oppholde deg i Norge
  • Ha en fast minimumsinntekt
  • Ha en fast inntekt
  • Ingen betalingsanmerkninger

For å finne det mest økonomiske forbrukslånet, er det mest fornuftig å undersøke hvilke lån som tilbyr den laveste rentesatsen. Ved lån er det tale om to forskjellige renter – den nominelle og den effektive renten. Den nominelle renten bør ikke ligge over 20 %, og den effektive renten er best hvis den er under 10 %. Dermed slipper du å betale høye summer i renteutgifter, noe som kan resultere i at du sparer flere tusen kroner i året ved å finne det forbrukslånet som har den laveste renten. Det lønner seg alltid å investere litt ekstra tid i å innhente tilbud fra flere banker og sammenligne tilbudene før du bestemmer deg. Dette kan spare deg for mange unødvendige utgifter på renter. For å finne et forbrukslån som er det mest økonomiske, er det viktig å undersøke hvilke lån som har den laveste renten. I dag er det flere banker og lånetilbydere som tilbyr forbrukslån, men betingelsene og rentene er forskjellige fra bank til bank. Derfor kan du finne fram til den laveste renten ved å sammenligne tilbud fra flere forskjellige banker. Undersøk både den nominelle og den effektive renten samt nedbetalingstiden ved tilbudene. Renten avgjøres ut fra din personlige økonomi, derfor kan denne variere mye.

Les om økonomi i julen på Forbrukerombudet.no.

Forbrukslån med fleksibilitet

Noen ganger dukker det opp uforutsette regninger, som for eksempel tannlegeregninger eller reparasjon av bilen. Dette er situasjoner hvor du trenger penger raskt. Her kan du ta opp et forbrukslån med en god rentesats. Dermed kan du spare en del penger. Du har også den fordelen, at du får mer frihet ved å kunne betale tilbake lånet i mindre summer over en lengre periode. Det er ingen korte betalingsfrister, og hvis du ønsker det, kan du innfri lånet når du selv ønsker det ved å betale tilbake pengene tidligere.